Daily Archives: January 19, 2024

Dy anët e medaljes nga vizita e avokatit serb në Prekaz

Bajram Çerkini dhe Bekim Blakaj kanë pikëpamje të ndryshme për vizitën e Çedomir Stojkoviqit në Prekaz Vizita e avokatit serb në Prekaz u prit me interesim të madh nga mediat vendore të enjten. Çedomir Stojkoviq kishte zgjedhur pikërisht varrin e Blerina Jasharit për të vendosur lule, e cila ishte shtatë vjeç kur u vra në Prekaz nga forcat serbe gjatë …

Më Shumë

Deputetja Kearns: Serbia po i qesh në fytyrë BE-së – qasja e Perëndimit ndaj Kosovës, e padrejtë

Në Parlamentin Evropian, të mërkurën është diskutuar mbi parregullsitë në zgjedhjet e përgjithshme dhe ato lokale në Serbi. Eurodeputetët patën kritika të ashpra për vendin fqinj, duke kërkuar nga udhëheqësit e shtetit që t’i hetojnë gjetjet e monitoruesve ndërkombëtarë. Pas votimeve nga Parlamenti Evropian, të enjten, presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka marrë një letër të mbështetur …

Më Shumë

Britania vlerëson angazhimin e ushtarëve të Kosovës në stërvitjen e kolegëve ukrainas

Një kontingjent i ushtarëve të FSK-së, mbrëmë është nisur për në Britani të Madhe për të mbështetur operacionin INTERFLEX. Kështu ka njoftuar misioni i MB-së në Kosovë përmes një postimi në X. Aty thuhet po ashtu se “Kosova ka mbështetur dhe demonstruar solidaritet me Ukrainën dhe popullin ukrainas që nga fillimi i luftës”. Ambasada britanike thotë se operacioni INTERFLEX zhvillohet …

Më Shumë