Ushtria britanike do ta mbrojë Kosovën nëse është e nevojshme”

Ministri i Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar, David Cameron, ka vizituar Kosovën ku ka pasur takime me disa prej krerëve institucionalë.

 

“Foreign Office”, ka publikuar në platformën “X”, fjalën e kryediplomatit britanik, që më parë kishte shërbyer si kryeministër.

 

Në atë fjalë, Cameron ka thënë se “ka forca që duan destabilizimin e Ballkanit Perëndimor”.

 

”Jam këtu në kampin “Film City”, në Prishtinë, Kosovë për të falënderuar trupat britnaike që janë pjesë e NATO’s këtu për të bërë punën e tyre vitale. Por më shumë, unë kam ardhur në Kosovë sepse është vend i pavarur, sovran, dhe Britania e ka ndihmuar në momentin kur kishte nevojë dhe meriton stabilitet, siguri dhe prosperitet. Dhe ne duam ta ndihmojmë gjithë atë agjendë sepse është ne interes të Kosovës, por edhe të Britanisë. Siç e dim ka forca dhe vende të tjera që duan ta destabilizojnë Ballkanin Perëndimor, duan që të ju shkaktojnë probleme këtyre vendeve”, tha fillimisht ai.

 

Cameron gjithashtu tha se ushtria e Britanisë së Madhe do ta mbrojë Kosovën nëse është e nevojshme.

 

“Ne e kemi parë sulmin e tmerrshëm këtu në shtatorin e vitit të kaluar. Unë mendoj që është e rëndësishme të punojmë me Qeverinë e Kosovës që të ndihmojmë në rritjen e ekonomisë, të ofrojmë stabilitet dhe siguri për vendet e tyre dhe të bëjmë të qartë se forcat tona janë të gatshme të marrin aksion për ta mbrojtur vendin nëse është e nevojshme”, tha ai teksa fliste rreth Kosovës.

Check Also

Suedia dërgon trupa në vijën e frontit të NATO-s, ushtria përgatitet për anëtarësim

Suedia do të dërgojë trupa luftarake në Letoni, ndërsa vendi po përgatitet për anëtarësimin e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *