Konfiskohen produkte të mishit në kompleksin “Rajska Banja” në Zveçan

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV) ka konfiskuar ushqimet në kompleksin “Rajska Banja”, të cilat nuk kishin dokumentacion dhe etiketa, kështu duke vlerësuar se nuk plotësojnë kriteret ligjore për konsum. Si rezultat i kësaj, ato do të asgjësohen

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), këtë të mërkurë, ka konfiskuar ushqimin, që ndodhej brenda kompleksit në “Rajska Banja” në Banjskë të Zveçanit.

Lajmin për Dukagjinin e ka konfirmuar zëdhënësi i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Lamit Thaçi, i cili ka informuar se AUV, në bashkëpunim me Policinë e Stacionit të Veriut, ka kryer një inspektim në këtë lokacion në rezultat të një kërkese të tyre.

Në këtë kompleks, Thaçi ka bërë të ditur se janë gjetur produkte dhe nënprodukte të mishit të vendosura në frigorifer brenda kuzhinave.

Megjithatë, ai ka shtuar se këto produkte nuk kishin dokumentacion për origjinën e tyre, ndërsa në disa prej tyre mungonin etiketat me informacion mbi datat e prodhimit dhe skadencën.

Zëdhënësi i AUV-it ka njoftuar se, pas vlerësimit të ekipit inspektues, u konstatua se këto produkte nuk përmbushnin kriteret ligjore për konsum, dhe si rezultat është hartuar një procesverbal, që vendos se të njëjtat duhet të asgjësohen.

“Sot AUV me kërkesë të Policisë së Stacionit të Veriut, ka dalë në inspektim për kontroll në një lokacion. Në kompleksin e një resorti kishte produkte dhe nënprodukte të mishit, të vendosura në frigorifer brenda kuzhinave. Në këtë sasi të produkteve mungonte dokumentacioni për origjinën e produkteve, e disa prej tyre nuk kishin etiketa të deklaracionit mbi datat e prodhimit dhe të skadencës. Si të tilla ekipi inspektues ka vlerësuar se nuk përmbushin kriteret ligjore për konsum. Andaj me procesverbal ka vendosur se të njëjtat duhet të asgjësohen”, ka thënë Thaçi.

Check Also

Suedia dërgon trupa në vijën e frontit të NATO-s, ushtria përgatitet për anëtarësim

Suedia do të dërgojë trupa luftarake në Letoni, ndërsa vendi po përgatitet për anëtarësimin e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *