Dobitë e vrapimit në mot të ftohtë

Kur temperaturat fillojnë të bien në muajt e vjeshtës dhe të dimrit, nuk ka nevojë të hiqni dorë nga shprehia juaj e vrapimit. Në fakt, vrapimi në mot të ftohtë nuk është vetëm diçka normale për shumicën e atletëve – me përgatitjen dhe pajisjet e duhura – por ka përfitimet e veta.

Përfitimet e vrapimit në të ftohtë
Dalja nga shtëpia juaj e ngrohtë në ajrin e ftohtë kërkon motivim shtesë, por ka përfitime për të vrapuar në të ftohtë.

“Vrapimi në mot të ftohtë mund të shkaktojë lirimin e endorfinës, përmirësuesit natyralë të disponimit, duke çuar në një rritje të humorit dhe mirëqenies së përgjithshme”, thotë Kyle Bowling, një maratonist i zjarrtë, pronar i Kentucky Sports Clinic dhe themelues i RunCare, një platformë në internet që i lidh vrapuesit me ofruesit e duhur të kujdesit shëndetësor.

 

Check Also

Sa kohë vërtet i nevojitet trupit që të hyjë në ketozë – gjendje në të cilën trupi fillon të shkrijë dhjamin

Njëra ndër dietat më të popullarizuara këto ditë është keto-dieta e njohur për marrjen e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *