A e dini se cilat janë pesë dokumentet që do të kërkohen për të udhëtuar në zonën Schengen pas 1 janarit?

Nga 1 janari i 2024, qytetarët e Kosovës do të mund të lëvizin pa viza në zonën Schengen.

Faqja Integrimi Evropian i Kosovës, i ka publikuar pesë dokumentet që nevojiten për të udhëtuar.

Përpos pasaportës biometrike e cila duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj pas datës së largimit nga zona Shengen.

Këto janë edhe katër dokumentet e tjera:

✅ Informata të sakta mbi vendin dhe qëllimin e udhëtimit;
✅ Dëshmi mbi qëndrimin si rezervimi i hotelit/apartmenit apo kontaktet e të afërmve ku do të qëndroni;
✅ Detajet e udhëtimit, duke përfshirë rezervimin e biletës kthyese;
✅ Nëse udhëtohet me veturë, dokumentet e nevojshme të veturës, përfshirë kartonin e gjelbërt;
✅ Dëshmi se keni mjete të mjaftueshme financiare (për detaje linku:  ).

Check Also

Suedia dërgon trupa në vijën e frontit të NATO-s, ushtria përgatitet për anëtarësim

Suedia do të dërgojë trupa luftarake në Letoni, ndërsa vendi po përgatitet për anëtarësimin e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *