Kreu i bankës më të madhe të Amerikës: Qeveria duhet të shkatërrojë kriptovalutat

Kreu i bankës më të madhe në Shtetet e Bashkuara goditi kriptovalutat në një seancë dëgjimore të Kongresit amerikan, duke sugjeruar se e vetmja arsye pse ekzistojnë kriptomonedhat janë financimet e paligjshme, duke i bërë thirrje qeverisë të “shkatërrojë” industrinë prej 1.7 trilion dollarësh.

Në një seancë dëgjimore përpara një paneli bankar të Kongresit, CEO i JPMorgan Chase, Jamie Dimon, pasuria e të cilit vlerësohet 1.8 miliard dollarë, tha se është “thellësisht kundër” Bitcoin dhe kriptovalutave në përgjithësi, raporton forbes.

Dimon deklaroi se kriptovalutat iu shërbejnë “kriminelëve, tregtarëve të drogës dhe individëve të tjerë keqdashës që përpiqen të shmangin taksat dhe ligjet e pastrimit të parave”.

Dimon është kundër kriptovalutave pavarësisht përfshirjes së konsiderueshme të JP Morgan në teknologjinë blockchain, e njëjta teknologji që fuqizon Bitcoin dhe monedha të tjera digjitale, siç është shërbimi i tyre i mbajtjes së të dhënave “JPM Coin”.

Check Also

Suedia dërgon trupa në vijën e frontit të NATO-s, ushtria përgatitet për anëtarësim

Suedia do të dërgojë trupa luftarake në Letoni, ndërsa vendi po përgatitet për anëtarësimin e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *