Danimarka miraton ligjin që e ndalon djegien e Kur’anit

Danimarka e ka miratuar Projektligjin për “trajtimin joadekuat” të teksteve fetare.

Ky ligj ndryshe njihet edhe si “LIgji për Kur’anin”.

Ata që e shkelin këtë ligj, mund të përballen me gjobë dhe burgim deri në dy vjet.

Deputetët danez e miratuan me 94 vota pro dhe 77 kundër.

Në Danimarkë dhe Suedi, ishin shënuar disa incidente të djegies së librit të shenjtë islamik.

Kjo ka ngjallur shqetësime tek qytetarët, rreth sigurisë së tyre.

Ministri i Drejtësisë së Danimarkës, Peter Hummelgaard, tha se ligji synon të luftojë “talljen sistematike” që rrit nivelet e kërcënimit terrorist.

“Ne duhet të mbrojmë sigurinë e Danimarkës dhe danezëve,” tha ai, shkruajnë

Check Also

Suedia dërgon trupa në vijën e frontit të NATO-s, ushtria përgatitet për anëtarësim

Suedia do të dërgojë trupa luftarake në Letoni, ndërsa vendi po përgatitet për anëtarësimin e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *